Clubkamp 2018

Op vrijdag 25 mei was het dan eindelijk zover, clubkamp!

Om 18.30 uur vertrokken we met 19 tieners naar Meppen. Nadat we daar waren geïnstalleerd begon om 22.00 uur een GPS tocht.

Leuk en toch ook wel een beetje spannend zo in het donker. Bij terugkomst in de kampeerboerderij had Herald de broodjes hamburger al klaar. Na een ‘onrustige’ nacht werd iedereen om 8.15 uur verwacht voor de ochtendgymnastiek onder leiding van Juf Pien. Na het ontbijt begon de zeskamp. In verband met het warme weer ging dit bij sommigen in een slow motion tempo. Maar er werd flink gestreden bij de leuke spelletjes.

Tussendoor veel drinken en insmeren want het was warm… De teken vonden onze tieners ook erg aardig, want die gingen geregeld even op iemand zitten. De tekentang kwam goed van pas. Herald had intussen weer goed zijn best gedaan in de keuken en had overheerlijke macaroni gemaakt. Na de lunch stond het onderdeel vlotbouwen en varen op het programma, dit viel nog niet mee en uiteindelijk hebben Jelle en Gerrit een vlot gebouwd wat stabiel was. Toen met het vlot het water op, op een idyllisch plekje vlakbij de camping. Daarna was het tijd om even te relaxen, een hapje en een drankje, ook werd er fanatiek gepingpongd. Na de borreltijd was het snacktijd, lekker een patatje met een snack, dat ging er wel in na een lange en sportieve dag.

Om 20.30 uur begon de bonte avond, wat een hilarische en gezellige avond hebben we gehad met elkaar. De een had een playback-act ingestudeerd en weer een ander  een quiz, er werd gezongen en gedanst. De avond eindigde met een spectaculair act door de jongens, de zo geheten “rupsenrace” Kortom een prachtige avond.

Na een korte nacht volgde om 8.15 uur weer de ochtendgym o.l.v. Juf Pien en na het ontbijt was er een minikerkdienst o.l.v. Antsje . Alle tieners mochten een kaarsje aansteken aan de Pinksterkaars als teken van het licht van Jezus in ons midden. Thema van deze korte kerkdienst was de Heilige Geest.

De bloemengroet ging, virtueel, naar onze clubleidster Angela i.v.m. de geboorte van Aaron Renze. Hierna volgden nog een paar zeskampspellen. Herald had de lunch intussen al weer voorbereid, die bestond uit tomatensoep met een broodje knakworst. Na de lunch moest iedereen zijn kamer opruimen en de tassen weer inpakken.

Als laatste stond er nog slagbal op het programma.  Om 15.00 uur gingen we weer richting huis.
Minke bedankte de jeugd voor hun inzet en enthousiasme en hierop bedankte Nel de leiding. Vanaf deze plaats willen we Gerrit en Minke en Fokje en Aaltsje nogmaals bedanken voor hun jaren lange inzet voor de jeugdclubs. Margriet en Elvira houden op met leiding geven aan de club maar nemen nu plaats in de jeugdcommissie. Ook deze dames willen we nogmaals heel hartelijk bedanken voor hun inzet voor de jeugd.

Antsje Boonstra-Teitsma