Robbie Hageman

21-09-2022

Iedereen is van harte welkom!

Lees verder

Winterweek

22-01-2022

Van 4 t/m 20 februari zijn de Olympische winter spelen in Beijing. Als leiding van de kindernevendienst, Menorahcommissie en onze cluppechisatie groepen organiseren we een winterweek waarbij sportiviteit, elkaar ontmoeten en het thema doorzetten centraal staan. Meer informatie volgt. 

Lees verder

Menorah dienst een nieuw begin

27-01-2019

Zondag 27 jan was er alweer de eerste Menorah dienst van dit jaar. Het thema was In nij begjin. Een dienst waarin Doutzen en Sietske Marije de 7 Menorah kaarsen mochten aansteken. Ze vertelden bij elke kaars hoe God de schepping heeft gemaakt. We hebben een prachtig filmpje gezien hoe mooi God de wereld heeft gemaakt. Om God hiervoor te danken zongen we Dank U wel. Tiny las het verhaal van de schepping voor en deed een proefje met cola. "in libben sûnder God is as in cola sûnder prik. It libben mei God is folle moaier. It witten dat God altyd by dy is, dy helpt by alles wast dochst. Do kinst by God altyd terjochte, Hij lústert nei dy en is der altyd foar dy".

Hierna volgde een jaaroverzicht van 2018 met de kerkelijke activiteiten en bijzondere diensten. Tijdens de collecte konden we luisteren naar het lied "in nije dei " van de Kast. Hierna ging de dienst verder in de Gearkomst. Onder het genot van een bakje koffie of thee werd er in groepjes gesproken over goede voornemens. Ook waren er vragen over gewoontes en gebruiken rond oud en nieuw in andere landen. 

Voor de kinderen t/m groep 5 was er knutselen in de kerk. De kinderen hebben een prachtige wensboom gemaakt. Een mooie en gezegende ochtend hebben we met elkaar beleefd, jong en oud bij elkaar.

Lees verder

Het Glazen Huis

17-12-2018

Moarre Ljussens in actie voor Jemen

Vrijdag 14 december om 17.00 uur was het zo ver. 17 jongeren werden opgesloten in het Glazenhuis.

Een mooi en spannend moment! Hoe zal het gaan en hoeveel geld kunnen we inzamelen voor Jemen.

De pers was ook vertegenwoordigd. Het Friesch Dagblad heeft een mooi artikel geschreven over de aktie. Vrijdagavond begon met de kinderbingo gevolgd door een bingo avond voor 12+. Deze avond bracht 2300 euro op. De hele nacht zijn de jongeren bezig geweest om de kerstmarkt voor te bereiden. Ze hebben o.a. kerststerren gemaakt.

Veel mensen uit Moarre Ljussens en omgeving hebben cakes, taarten etc. gebracht voor de verkoop.

Om 9.30 uur begon de zeer gezellige kerstmarkt. Na 15 rondes met het draaiend rad was er nog heerlijke snert te koop.

’s Middags vanaf 15.30 uur begon de kinderdisco en om 16.30 uur begonnen we met de prijsuitreiking van de spelletjes  van de kerstmarkt. Daarna de prijsuitreiking van de verloting. In een week tijd heeft de commissie 1000! loten verkocht.

De hoofdprijs, een prachtige tv is gewonnen door Jan Willem en Jente Hoekstra.

Daarna volgde nog een spannend moment want de thermometer met de tussenstand kon weer bijgewerkt worden. De opbrengst tot nu toe is 8700 euro. Een onvoorstelbaar hoog bedrag!

Tijdens de kerstavond dienst wordt het definitieve bedrag bekend gemaakt.

Hierbij zijn de jongeren die mee gedaan hebben aan de actie V.I.P gasten.

De actie verloopt via EO Metterdaad/Jemen. Met een medewerker van deze organisatie hadden we nauw contact voor en tijdens de actie. Ze hadden voordat de actie begon nog een boodschap voor de jongeren:

“Toppers uit Morra en Lioessens. Jullie gaan op dit moment het Glazenhuis binnen en dat wordt even behoorlijk afzien voor de komende tijd.

Respect namens het EO Metterdaad team. We zien natuurlijk uit naar de opbrengst voor Jemen, maar het meest gave van dit alles is jullie inzet, chapeau!!

Veel sterkte en zegen gewenst uit Hilversum.

 

Lees verder

Startsnein 2018

24-09-2018

Startzondag een Sportief begin!

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde startzondag.

’s Ochtends om 9.15 uur stond juf Pien klaar voor de ochtendgymnastiek op het kerkplein.

Een sportief begin van de dag! Na deze warming up begon de dienst onder leiding van dhr. Theun van der Velde. Daar stond 1 Korintiërs 9: 23-27 centraal.

Een prachtige parallel maakte Theun met het 75 jarig jubileum van onze kaatsvereniging Warber Bliuwe.  Een dienst om nog over na te praten en na te denken.

Na de dienst was er koffie voor iedereen. Hierna gingen de sportieve activiteiten van start.

Een wandeling met Bijbelse puzzels, Oud- Hollandse spelen, tafeltennis en badminton. Voor de kinderen waren er spelletjes op het schoolplein.

Daarna konden we met elkaar nog genieten van een heerlijke broodmaaltijd.

Met ruim 130 deelnemers een mooi sportief begin van het nieuwe Kerkelijk seizoen.

Lees verder

Campingdienst

15-07-2018

Op zondag 15 juli was de jaarlijkse campingdienst, georganiseerd door de Menorahcommissie. Vanaf 9.30 uur was iedereen van harte welkom op de Koudenburgerreed in de prachtige tuin van Uilke en Aukje Dijkstra. Het ontvangst was met koffie/thee en wat lekkers en om 10.00 uur begon de campingdienst. Namens de commissie heette Pytsje iedereen van harte welkom en ging voor in gebed.

Hierna werden een tweetal liederen gezongen, o.a  “Dit is een morgen als ooit de eerste” Om het thema Campingproof in te leiden werd er door Antsje en Harmke een chemisch proefje gedaan, dit verbeeldde de oneindige liefde van de Heer voor ons allemaal. Gods Liefde is oneindig.

Vervolgens gingen de bezoekers in groepjes bij 8 verschillende proefjes langs. Ook was er een pauzeplek waarbij Sonja Hoekstra zorgde voor een muzikaal intermezzo met haar trekzak. Aan de hand van verschillende proefjes werd een Bijbelverhaal uitgelegd.

Hieronder volgt een kleine greep uit de verhalen en proefjes.

Er was een verhaal over de Kameel die door het oog van de naald ging,  hierbij was de uitdaging voor de campinggasten dat ze door een visitekaartje konden komen. Voor de kinderen was er een heuse kamelenrace, waarbij ze met een hele grote rugzak op konden proberen door de hoepels te komen.

Bij het verhaal over de vijf broden en de twee vissen werd de vermenigvuldiging uitgebeeld door middel van een proefje met instant snow, dit vonden de kinderen prachtig om te zien. Er was ook een verhaal over de regenboog, hierbij werd een regenboog gecreëerd door water bij Skittels te gieten, een prachtig gezicht.

Nadat alle proefjes voorbij waren gekomen, was de conclusie dat Bijbelverhalen en proefjes doen heel goed bij elkaar passen. Een andere manier om verhalen uit te leggen, en op een andere manier naar een verhaal kijken. Tiny bedankte alle vrijwilligers voor hun medewerking en we sloten de dienst af met het zingen van het Zegenlied.

Graag wil ik afsluiten met het proefje met de energystick. Deze kun je alleen in werking stellen door elkaar vast te houden en een connectie te maken met elkaar. Dit was ook het gevoel tijdens de campingdienst, samen vormen we een eenheid, samen staan we sterk en met de leiding van de Heilige Geest zijn we, jong en oud, groot of klein, veel of weinig talent tot veel mooie dingen in staat.

Lees verder

Afscheid kindernevendienst 2018

24-06-2018

Om 8.30 uur begon de dag goed voor de ± 50 kinderen, ouders en leidsters.

Een heerlijk ontbijt stond er klaar. Broodjes, een gekookt eitje, heerlijke aardbeien etc. Wat een mooi en gezellig begin van de dag.

Om 9.30 uur begon de kerkdienst die in het teken stond van bidden en gebaren. Bidden voor jezelf, bidden voor andere mensen. De kinderen mochten bij enkele liederen op de banken staan en lieten ons gebaren zien die bij de liedjes horen.

In deze dienst werd er afscheid genomen van Anniek, Gea, Emma en Joanna.

De hele gemeente werd gevraagd om het gebaar TROTS uit te beelden. Trots op deze vier meiden omdat ze klaar zijn voor een nieuw avontuur. Ze kregen elk een dagboekje als herinnering aan de kindernevendienst.

Een heel toepasselijk stukje stond geschreven bij 24 juni:

“Houd mijn hand vast en vertrouw op Mij. Denk eraan dat ik altijd bij je ben en voor je zorg. Als je dicht bij Mij blijft, kan jou niets gebeuren”

Lees verder

Clubkamp 2018

26-05-2018

Op vrijdag 25 mei was het dan eindelijk zover, clubkamp!

Om 18.30 uur vertrokken we met 19 tieners naar Meppen. Nadat we daar waren geïnstalleerd begon om 22.00 uur een GPS tocht.

Leuk en toch ook wel een beetje spannend zo in het donker. Bij terugkomst in de kampeerboerderij had Herald de broodjes hamburger al klaar. Na een ‘onrustige’ nacht werd iedereen om 8.15 uur verwacht voor de ochtendgymnastiek onder leiding van Juf Pien. Na het ontbijt begon de zeskamp. In verband met het warme weer ging dit bij sommigen in een slow motion tempo. Maar er werd flink gestreden bij de leuke spelletjes.

Tussendoor veel drinken en insmeren want het was warm… De teken vonden onze tieners ook erg aardig, want die gingen geregeld even op iemand zitten. De tekentang kwam goed van pas. Herald had intussen weer goed zijn best gedaan in de keuken en had overheerlijke macaroni gemaakt. Na de lunch stond het onderdeel vlotbouwen en varen op het programma, dit viel nog niet mee en uiteindelijk hebben Jelle en Gerrit een vlot gebouwd wat stabiel was. Toen met het vlot het water op, op een idyllisch plekje vlakbij de camping. Daarna was het tijd om even te relaxen, een hapje en een drankje, ook werd er fanatiek gepingpongd. Na de borreltijd was het snacktijd, lekker een patatje met een snack, dat ging er wel in na een lange en sportieve dag.

Om 20.30 uur begon de bonte avond, wat een hilarische en gezellige avond hebben we gehad met elkaar. De een had een playback-act ingestudeerd en weer een ander  een quiz, er werd gezongen en gedanst. De avond eindigde met een spectaculair act door de jongens, de zo geheten “rupsenrace” Kortom een prachtige avond.

Na een korte nacht volgde om 8.15 uur weer de ochtendgym o.l.v. Juf Pien en na het ontbijt was er een minikerkdienst o.l.v. Antsje . Alle tieners mochten een kaarsje aansteken aan de Pinksterkaars als teken van het licht van Jezus in ons midden. Thema van deze korte kerkdienst was de Heilige Geest.

De bloemengroet ging, virtueel, naar onze clubleidster Angela i.v.m. de geboorte van Aaron Renze. Hierna volgden nog een paar zeskampspellen. Herald had de lunch intussen al weer voorbereid, die bestond uit tomatensoep met een broodje knakworst. Na de lunch moest iedereen zijn kamer opruimen en de tassen weer inpakken.

Als laatste stond er nog slagbal op het programma.  Om 15.00 uur gingen we weer richting huis.
Minke bedankte de jeugd voor hun inzet en enthousiasme en hierop bedankte Nel de leiding. Vanaf deze plaats willen we Gerrit en Minke en Fokje en Aaltsje nogmaals bedanken voor hun jaren lange inzet voor de jeugdclubs. Margriet en Elvira houden op met leiding geven aan de club maar nemen nu plaats in de jeugdcommissie. Ook deze dames willen we nogmaals heel hartelijk bedanken voor hun inzet voor de jeugd.

Antsje Boonstra-Teitsma

Lees verder

Menorah dienst met New Creation

25-03-2018

Gospelgroep New Creation uit Joure bracht deze ochtend een schitterend Paasprogramma. Een complete dienst waarin ze ons meenamen in het Paasverhaal. De muziek werd afgewisseld met beelden via de beamer. De gemeente was erg onder de indruk van het geheel.

Vanwege het overlijden van een gemeentelid werd er door de dirigent van New Creation het prachtige lied de Familieboom gezongen, in het Urkers dialect. Dit was een heel bijzonder, emotioneel lied, wat ook heel goed bij de sfeer van de ochtend paste:
 

De familieboom

As takken van ién boom, stoan we ier aand in aand
De oofden nor benien, mar ik voel de starke baand
We stoan ier zonger woorden, de sturm die blift mar sloan
D’r is een mooie takke u-breuken, van de familieboom

Refrein:
We zeggen wier “rust zacht”, nee dat wint nooit
’t is  iene van oens, mar stopt dat ooit?
De herinnering blift, mar ut gemis is groot
de familieboom blift alteed stoan , nee die boom zal nooit vergoan

Bloa’dren loaten los, takken kunnen breken
Mar as ut voorjoar komt, begint alles wier te leven
De boom die wordt wier starker , in stot prachtig in de knop
Een boom met starke takken, dor kan gien storm mar tuugenop

Refrein:
We zeggen wier “rust zacht”, nee dat wint nooit
’t is  iene van oens, mar stopt dat ooit?
De herinnering blift, mar ut gemis is groot
de familieboom blift alteed stoan , nee die boom zal nooit vergoan

Er is een diepe woend in het leven van oens gezin
We moeten afscheid niemen van iene die’k bemin
Maar we ouwen vol want we stoan hier niet alleen
Omdat we ok geloven: ik zal u’m ooit wier zien

Refrein:
We zeggen wier “rust zacht”, nee dat wint nooit
’t is  iene van oens, mar stopt dat ooit?
De herinnering blift, mar ut gemis is groot
de familieboom blift alteed stoan , nee die boom zal nooit vergoanAls takken van een boom staan wij hier hand in hand

Met de hoofden naar beneden, maar ik voel de sterke band
We staan hier zonder woorden, de storm blijft maar doorgaan
Er is een mooie tak gebroken, van de familieboom

We zeggen weer “rust zacht” nee dat went nooit
Het is een van ons, maar stopt dat ooit?
De herinnering blijft, maar het gemis is groot
De familieboom blijft altijd bestaan, nee die boom zal nooit vergaan

Bladeren vallen af, takken kunnen breken
Maar als het voorjaar komt, begint alles weer te leven
De boom die wordt weer sterker en staat prachtig in de knop
Een boom met sterke takken, daar is geen storm tegen bestand

Er is een diepe wond in het leven van ons gezin
We moeten afscheid nemen van een waar ik van hou
Maar we houden vol, want we staan hier niet alleen
Omdat we ook geloven: ik zal hem ooit weer zien

Lees verder

Clubstriid

02-02-2018

Op vrijdag 2 februari was de jaarlijkse clubstriid. Om 19.30 uur werd gestart met de eerste opdracht. Vol enthousiasme deed de jeugd mee. Ook de leiding was bloedfanatiek!

Er moest o.a. een Elfstedentocht kruisje en Friese klederdracht gezocht worden. Ook moest er voor elke deelnemer een pannenkoek gebakken worden. Bij de huis aan huis opdracht moesten er spulletjes verkocht worden. De opbrengst hiervan was 75,75 euro. Na afloop was er voor iedereen een broodje hamburger.

Op de uitslag moesten we erg lang wachten. Alle groepen:

De 1e prijs was voor Dronrijp,
de 2e prijs voor Rottevalle,
3e prijst voor  Moarre/Ljussens

Regio Dongeradeel:

1e Moarre/Ljussens

2e Raard

3e Dokkum

Lees verder

Nieuwjaarsdienst

28-01-2018

Nieuwjaarsdienst 28 januari met als thema Jezus licht van de Wereld.

Om 10.00 uur begon de dienst. Bij de ingang kreeg elke bezoeker een treinkaartje uitgereikt. Wat hier de bedoeling van is?? Tiny deed het welkomstwoord  waarna we  Heer U licht en U liefde schijnen zongen. Hierna mochten de kinderen van de dienst, Hennianne Boonstra en Anna Dijkstra de Menorahkaarsjes aansteken en een gedichtje voorlezen.

Hierna volgde een experiment met een kaarsje die je niet uit kon blazen. De uitleg bij dit experiment was dat Jezus altijd bij je is, wat er ook gebeurd, het kaarsje kun je uitblazen maar gaat steeds weer aan. De kinderen zaten hier vol verbazing naar te kijken.

Bijbeltekst:
“In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen. Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen.” (Johannes 1: 4,5)

Daarna werd er een jaaroverzicht 2017 getoond via de beamer. Een powerpoint met foto’s van de bijzondere diensten van het afgelopen jaar. Na de collecte kwam er een conducteur naar voren die de kerkgangers verzocht naar de Gearkomst te gaan. De kinderen tot en met groep 4 mochten in de kerk blijven, waar zij een mooie vuurpijl mochten knutselen.

In de Gearkomst werden de bezoekers voorzien van koffie en thee met wat lekkers waarna in groepjes gepraat kon worden aan de hand van drie stellingen/opdrachten. Op elke tafel stond een trein met 4 wagons. Iedereen kreeg drie fiches die geplaatst mochten worden in de wagon die hen het meest aansprak. Na afloop kreeg iedereen nog een glaasje champagne om te proosten op het nieuwe jaar. Pytsje vertelde nog over de nieuwjaar rolletjes/kniepertjes, die bij de champagne geserveerd werden.

Lees verder

Zendingszondag

05-11-2017

We kunnen terugzien op een geslaagde zendingszondag. Tijdens de ochtenddienst hebben we kunnen genieten van de voorstelling Lieve Sorieda van het kindertheater.  De voorstelling ging over een familie die het  meisje Soreida  ging sponsoren via het sponsorprogramma van Compassion. Gemeenteleden hadden een actieve rol tijdens de voorstelling. De kerk werd zelfs even omgetoverd tot markt. Het onderwerp sprak erg aan en de stand van Compassion werd tijdens het koffiedrinken in de Gearkomst goed bezocht. 

Op zaterdagmiddag hebben de jongens en meisjes van de basisschool erg hun best gedaan bij de sponsorloop. Er zijn héél veel rondjes gelopen en dat allemaal voor Compassion.

De sponsorloop heeft in totaal € 866 opgebracht! Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage.

Zondagavond hebben we kunnen genieten van een prachtig optreden van Our Choice.

Lees verder

Bijbelzondag 2017

29-10-2017

Op zondag 29 oktober werd de Bijbelzondag gevierd. Het thema was "vier je Bijbel" We zijn erg blij en dankbaar dat wij hier in Nederland allemaal een Bijbel hebben in onze eigen taal en zelfs keuze hebben uit vele vertalingen. De kinderen hadden allemaal een kinderbijbel meegenomen. Veel kleurige en verschillende soorten. Om het bijbellezen met (klein)kinderen te stimuleren heeft de kerkenraad 2 Samenleesbijbels gekocht die voortaan rouleren door de gemeente. 1 gaat bij de gezinnen langs en 1 bij de pakes en beppes, of oppassers. Door alle extra dingen ( zoals weetjes, vragen, puzzels, proefjes, recepten end.) hopen we dat er wat makkelijker word doorgepraat over het Bijbelverhaal. Deze eerste keer gingen de Samenleesbijbels naar fam G.H. Wijtsma en fam G. Teitsma. De kinderen kregen allemaal een doeboekje van de Samenleesbijbel mee. De schriftlezing werd in het fries gelezen door Nynke Tichelaar en uit de Bijbel in Gewone Taal  door Bart Sterrenburg. Ook werd er een getuigenis voorgelezen van mevr N. Dijkstra over hoe de Bijbel tot haar gesproken heeft. Ds. de Pee preekte over de liefde voor God en de liefde voor onze naaste. De collecte ging naar het NBG  voor prentenbijbels in China. 

Lees verder

Menorahdienst met the Freedomsingers

22-10-2017

Zondag 22 oktober was alweer de laatste Menorahdienst van dit jaar.

Gospelgroep the Freedomsingers verzorgden de gehele dienst.

Het thema was Geloof en een Hoop Liefde.

Een zeer gevarieerde dienst met zang, dans en verhaal.

De rode draad in het geheel was het verhaal van de drie bomen.

Door de liefde van God veranderd alles.

De 1e boom was mooi geworden

De 2e boom was sterk geworden

Bij de 3e boom moesten ze steeds weer aan God denken, aan de Liefde die God voor ons allemaal heeft.

1 van de kinderen zei na afloop van de dienst:  “sjoch, der hinget de lêste beam” daarmee bedoelde ze het kruis dat bij ons in de kerk hangt.

Na de dienst kon er nog even nagepraat worden onder het genot van een lekker bakje koffie.

Enkele reacties na de dienst waren:

Hartverwarmend
Gevarieerd programma
Voor herhaling vatbaar.

De eerste volgende Menorahdienst is op zondag 28 januari 2018 om 9.30 uur. Dit zal een hele speciale nieuwjaarsdienst worden.

Lees verder

Startzondag

17-09-2017

Op 17 sept was de jaarlijkse Startzondag. De dag begon met een kerkdienst geleid door Theun van der Velde. Het thema was Een Open Huis. Als kerk mogen we een open huis zijn voor alle mensen. Iedereen is welkom, maar ook ons eigen huis kunnen we openstellen voor anderen en de laatste stap is een open hart. Deel met anderen wat je gelooft. Een mooie opdracht voor het nieuwe seizoen. Een aantal gemeenteleden had de rest van het programma voorbereid. De jongste kinderen konden onder leiding van Germ Hein en Liesbeth knutselen over de schepping in de school. De oudere kinderen kregen de opdracht om aan de hand van de scheppingsdagen foto's te maken. Deze foto's werden later getoond op de beamer. Alle anderen werden verdeeld in groepen en gingen verschillende spellen langs. Van proeverij, sjoelen  tot een lied schrijven. Daarna volgde  een gezamenlijke bijbelquiz. De startzondag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. We kunnen terugzien op een prachtige dag die we gezamenlijk met jong en oud mochten beleven.

Lees verder

Jubileumdienst Jan de Boer

10-09-2017

Zondag 10 september was de jubileumdienst van onze organist Jan L. de Boer. Een prachtige feestelijke dienst in een volle kerk. Jan L. de Boer was 50 jaar organist waarvan 20 jaar in onze kerk. 

De dienst werd geleid door N. Iedema. Hij prees de Boer  om zijn orgelspel, want Jan laat de mensen zingen. Ook deze avond werd er uit volle borst meegezongen bij het prachtige orgelspel.  De Boer ontving  van burgemeester Marga Waanders de Koninklijke onderscheiding en werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Tijdens de dienst kreeg de heer de Boer een grote foto op hout en een dinerbon aangeboden en zong de gemeente een speciaal voor De Boer geschreven lied op de melodie van het Heitelân. Dit lied werd op het orgel begeleid door Jaap Sake Heeringa.

Na de dienst was er gelegenheid om Jan de Boer te feliciteren.

 
 

Lees verder

Menorahdienst

20-07-2017

Culinaire wandeltocht op zondag 16 juli vanuit de Nederlands Hervormde Kerk te Morra.

De Menorahcommissie, die de jaarlijkse campingdienst verzorgd, mocht om 11.00 uur ruim 130 personen welkom heetten met een welkomstdrankje. Geweldig dat zoveel mensen zich hadden opgegeven voor deze dienst. Na het zingen van enkele liederen en gebed werden  10 groepen op pad gestuurd. Op 10 verschillende plaatsen in Morra kon men terecht voor het proeven van verschillende gerechtjes van producten die werden gelinkt aan de Bijbel. Bij elke plek stond een lijst met daarin een Bijbeltekst betreffende de producten die werden gebruikt in het gerecht met een verklaring - uitleg - erbij wat door een persoon werd voorgelezen. Iedereen kon proeven o.a. van linzensoep, lamsvlees, dadelcake, vijgen etc. etc. Na afloop werd in de kerk weer een lied gezongen en eindigden we met een dankgebed. Al met al een heel bijzondere dienst waar iedereen van heeft genoten. De Menorahcommissie heeft hiervoor weer heel erg zijn best gedaan!!

​Voor iedereen die de heerlijke dadelcake ook eens wil bakken hieronder het recept:

 

Dadelcake 

Hiervoor hebt u nodig:

180 gr dadels

180 gr rietsuiker

180 gr cakemeel

150 gr boter

3 eieren

poedersuiker

( ev. 25 gr geschaafde amandelen)

Breng de dadels met 300 ml water aan de kook en kook ze dan 15 min.  op laag vuur tot de dadels uit elkaar vallen. Giet het water af.

Snijdt of hak de dadels in kleine stukjes of meng ze in een keukenmachine.

Doe de eieren en suiker in de kom en mix dit tot een luchtig mengsel dan kan het gesmolten boter erbij en daarna de cake mix. Aan het einde kunnen de dadels erbij. ( en eventueel de amandelen)

De cake moet 1 uur in de voorverwarmde oven, de eerste 30 minuten op 180 graden en daarna nog 30 min op 160 graden.

Bestrooi de cake met poedersuiker.

Lees verder

Afscheid Kindernevendienst

18-06-2017

Verplegend personeel in kerk Lioessens,

Zondag werd er tijdens de morgendienst enigszins verbaast gekeken toen twee ‘verpleegsters’ de kerk binnen kwamen lopen. Al gauw bleek dat het ging om twee leidsters van de kindernevendienst. Door middel van een scheikundig proefje symboliseerden ze het verhaal van Zacheus de tollenaar. De zwarte vloeistof in een van de vazen werd compleet doorzichtig doordat er een beetje heldere vloeistof bij werd gegoten. Drie kinderen namen afscheid omdat ze na de vakantie naar het middelbaar onderwijs gaan; Anna, Elizabeth en Folkert-Jelmer

 
 

Lees verder

Slotdienst kindernevendienst

18-06-2017

Op 18 juni was de slotdienst van de kindernevendienst. Het thema van de dienst was Zacheüs. De schriftlezing was een filmpje van de zandtovenaar over Zacheüs. De kinderen van de basisschool hielpen mee en zongen een lied over Zacheüs. Ook kwamen er een professor en haar stagiare om een proef met ons te doen. Zacheüs zat vol verkeerde dingen wat we konden zien aan vies troebel zwart water. Ook de stad werd ermee besmet. Maar toen kwam Jezus langs en zag Zacheüs staan. Jezus konden we zien als een glas helder water. Door dit water te vermengen met het vieze water werd het verbazingwekkend helemaal schoon. Zo wil God ook in ons hart werken en wonen.

Anna Feenstra, Elisabeth Schregardus en Folkert Jelmer namen afscheid. Zij gaan na de vakantie naar het voortgezet onderwijs in Dokkum. Ze kregen het boekje contact van J.A. Berg. 

Lees verder

Zandprinses in Lioessens

28-05-2017

Op zondag 28 mei was de Zandprinses Rosa van der Vijver samen met Wouter Smeding en band bij ons te gast in Morra Lioessens. Dit had nog heel wat voeten in de aarde omdat de kerk verduisterd moest worden, dit omdat de zandtekeningen anders niet duidelijke op de beamer getoond konden worden. Gelukkig was daar hulp van Eelke , Herald en Theo, die dit voor hun rekening namen. Op vrijdagmiddag werd de steiger op gebouwd om zo de hoge ramen te kunnen verduisteren.

Zondag ochtend om 11.15 kwamen de artiesten om hun instrumenten, zandbak, lichtbak etc. te installeren.  Om 12.30 werd er samen met de menorah commissie geluncht. Deze werd mede verzorgd door Tietsje, Tineke en Liesbeth. Na een laatste soundcheck werden de kerkdeuren geopend. De kerk zag er erg sfeervol uit, alles mooi uitgelicht en aangekleed met ballonnen.

Om 13.15 uur kwamen de eerste gasten binnen druppelen. Omdat het tropisch warm was waren er voor de kinderen waterijsjes. Ondanks het warme weer zat de kerk bomvol!  Veel dorpsbewoners maar ook veel mensen uit andere dorpen.

De dienst begon met een welkomstwoord door Tiny gevolgd door het aansteken van de Menorahkandelaar en het voorlezen van het gedicht “Jezus gaat naar de hemel” door de kinderen van de dienst, Jurre Bakker en Willianne Wijtsma.

Het thema van de dienst was: In de Wolken.

Daarna werden er een aantal liederen gezongen begeleid door Wouter Smeding en band. Laat het feest zijn in de huizen was het eerste lied, een feest van herkenning want iedereen zong dit lied uit volle borst mee.

Daarna verzorgde Rosa haar eerste zandschildering. Z e liet de Schepping tot leven komen op het scherm, iedereen zat vol verbazing en verwondering het zandschilderen te aanschouwen. De kinderen mochten hardop roepen welke dieren Rosa in het zand schilderde. Dit werd ook met veel enthousiasme gedaan. Een bijzonder schouwspel!

Daarna zongen we samen met de band Our God is Greater, er is een Dag en Heer ik kom tot U. Daarna ging Pytsje voor in gebed en was er plaats voor de collecte. Na de collecte kwam Rosa met haar tweede zandschildering. Een verhaal over kaarsjes in de kelder. Ook hier weer werd weer vol bewondering naar gekeken. Wat een bijzonder talent!

Samen met de band werd het lied de Zegekroon en Ik zal er Zijn nog gezongen. Antsje bedankte  namens de Menorahcommissie  Rosa, Wouter en Band en alle vrijwilligers. Ze kregen allemaal een roos met een bedankkaartje mee, op het kaartje stond een tekst van Visje, “achter de wolken schijnt Gods liefde” Ook kregen alle vrijwilligers en Rosa, Wouter en Band een heerlijk WOLKEN toetje.

Als slotlied zongen we 10.000 redenen voor dankbaarheid. Een heel toepasselijk lied, want we zijn heel erg dankbaar dat we deze dienst mochten organiseren in Morra Lioessens.  We hopen dat we op deze manier de Liefde van God uit kunnen dragen aan iedereen die aanwezig was. Wij waren  in ieder geval  “in de wolken” en kunnen met een fijn gevoel terug kijken op deze dienst.

Lees verder

Dienst georganiseerd door de groeigroepen

21-05-2017

 's Morgens ging ds. van Rijswijk voor en preekte over  Psalm 19. De psalmen was het onderwerp dat de groep olv Auke en Bert dit jaar gevolgd hebben. 's Middags kwam Hiele Dijkstra zijn getuigenis doen. Hiele is een hele gewone friese jongeman, genoot volop van het leven en ging sporadisch naar de kerk. Twee jaar geleden kwam hier ineens een verandering in.  Door de aanraking die hij gehad heeft met de Heilige Geest wil hij graag getuigen van zijn geloof en doet dit dan ook heel enthousiast. Hiele loopt nu met zijn hoofd in de wolken maar staat met zijn voeten in de klei. Na de prachtige dienst was er koffie drinken in het lokaal en beantwoordde Hiele de vragen die er nog waren. 

Lees verder

Pasen

16-04-2017

Op 1e Paasdag werd de dienst begeleid door muziekvereniging Advendo.

Het 40 dagenproject van de kindernevendienst werd afgesloten. Elke zondag werd er een plaatje geplakt op een grote poster van een opkomende zon. De zon is een teken van leven. Hoe donker de nacht ook is, de zon zal altijd weer opnieuw gaan schijnen. Zo heeft God het bedacht in het begin. En zo gaat het steeds weer. 

De plaatjes gingen over de verhalen die op de kindernevendienst werden verteld. Verhalen waarin het licht van Pasen straalt. Ze laten zien hoe mooi en veelkleurig God het leven gemaakt heeft. Zo wordt de zon een teken van geloof in het leven.

Op paaszondag kwam het geopende graf als laatste op deze poster.

Elke zondag was er een weerbericht. Op paaszondag werd een filmpje getoond van het weerbericht vanuit Lioessens, gemaakt door de kindernevendienst.

De kinderen hadden onder de dienst een speurtocht door het dorp. Ze kwamen aan het einde van de dienst terug in de kerk met een ballon met de tekst: Jezus houdt van alle kinderen. Dit was ook de uitkomst van de letters die ze moesten verzamelen onderweg.

Lees verder

Menorahdienst pasen 2.0

26-03-2017

Om 9.30 uur werden de bezoekers welkom geheten door de menorahcommissie.

Middels een filmpje met als titel Pasen 2.0 werd het thema geïntroduceerd.

Enkele leden van Advendo begeleiden enkele liederen.

Ook was er een heuse paasquiz.

De kerk werd in 4 groepjes verdeeld en van elke groep mocht een volwassenen en een kind plaats nemen achter de drukknop. Een hele spannende quiz volgde, met als winnaars het team onder leiding van Tettie Stiemsma en Gea Sipma.

Een mooie, gezellige en spontane dienst was het!

Lees verder

Kleine kracht

19-03-2017

Op 19 maart was het koor de Kleine Kracht bij ons te gast. Zij brachten heel enthousiast verschillende liederen naar voren met verschillende solo's en duo's. Afke Siderius las een gedicht voor. Het thema was: geloven is leuk! Voorganger in deze dienst was de heer J. v.d. Meer uit Oosternijkerk. 

Lees verder

2de Kerstdag

26-12-2016

Op tweede kerstdag was er een gezinsdienst onder leiding van Janny van der Wagen. De kinderen van groep 7 en 8 staken de kaarsen aan met een gedicht. Mevr Dijkshoorn las een gedicht voor. De kinderen van de basisschool zongen het lied: In een stalletje. Daarna kwam de grote verassing. Een nieuw koor gevormd door onze kerkenraad. Samen zongen zij a capella:Der jinsen yn it bûthús.

Het project van de kindernevendienst werd afgesloten door Aukje Dijkstra. De profeet Micha was in de adventstijd 4 weken langs geweest in de kerk om te vertellen dat er een nieuwe Koning komt.Een paar kinderen vertelden over die afgelopen weken. En nu is het eindelijk kerst geworden. De beloofde Koning is geboren. In een stal. Gods Koninkrijk komt dichterbij. De kroon kwam uit een schatkist en werd op het project gezet.

Lees verder

1e Kerstdag

25-12-2016

1e Kerstdag werd de dienst geleid door de heer J. van der Meer uit Oosternijkerk. De liederen werden begeleid door  Advendo. De vijfde kaars werd aangestoken door Kerstin van der Wagen.

De kinderen zongen samen met J. v.d. Meer midden in de winternacht. Ze begeleiden zichzelf met instrumenten.

Lees verder

Krystkuier 24-12-2016

24-12-2016

Na maanden van voorbereiding was het dan zover; de krystkuier. Wat was het een geweldige dag voor ons als Menorahcommissie. ’s Ochtends om 10.00 uur zijn we de dag begonnen met koffie en gebak. Daarna de locaties gereedmaken, vuurkorven klaarzetten etc. Om 13.30 uur hadden we de jeugd van Morra/Lioessens opgetrommeld om ons te helpen de 1200! glazen potjes met kaarsjes langs de route te plaatsen. Met wel 10! Man/vrouw sterk was deze klus zo geklaard. Om 16.30 uur richting de Gearkomst om daar soep en broodjes voor de spelers klaar te zetten. Vanaf 17.00 uur kwamen de spelers binnen gedruppeld, wat was dat een belevenis. Herodes in zijn mooie dure mantel hijsen, de herders helpen met hun prachtige hoofddoeken gemaakt van badhanddoeken,  wat een wille ha we hân…. Geweldig! Om 18.00 uur kwamen Fokke en Janny om een groepsfoto te maken waarna de spelers naar hun locatie konden gaan. De eerste deelnemers waren al ruim voor 18.30 uur aanwezig. En de eerste groep vertrok dan ook stipt om 18.30 uur. Onder leiding van een groepsbegeleider gingen de groepen op weg. Er werd gestart in de Kerk met een introductiefilmpje, hierin vroeg de Familie de Vries zich af wat het kerstfeest eigenlijk betekent? Hierna verliet de groep de Kerk door de Bijbel, gemaakt op twee witte lakens, waarop een tekst geschreven stond van het kerstevangelie. Daarna richting  Mounehiem waar de groep onderweg  twee vrouwen tegen kwamen die spraken over Jozef en Maria die ze in de verte zagen lopen. Na een korte samenspraak met Jozef en Maria, die geen slaapplaats konden vinden, ging de groep verder richting de Doarpsstrjitte waar ze de eerste Herberg tegen kwamen. Bij deze vd Valk locatie was helaas geen plek meer. Dus door naar de volgende Herberg waar gelukkig voor iedereen wat lekkers te krijgen was, een heerlijke warme chocomel met een kerstkransje. Na deze kleine pauze liep de groep verder naar de het “âlde griene krûs gebou”.  Daar zat Herodes met twee Schriftgeleerden in een prachtig paleis. Hierna kon men in de prachtig versierde Hervormde Kerk deel twee van het filmpje met Fam. De Vries bekijken.  Ook was er nog even gelegenheid om de mooie knutselwerkjes die de kinderen van de basisschool hadden gemaakt te bekijken. Hierna liep de groep verder naar Hoek en Wad waar ze getrakteerd werden op een prachtig kerstlied gespeeld door Gerben en Grytsje Slagman.  Hier stond een prachtige engel die vertelde dat de groep net te laat was om het grote engelenkoor te aanschouwen. De engel stuurde de groep verder op reis richting de Moarsterwei waar de herders de wacht hielden over hun schapen. De herders hadden het koud…maar gelukkig hadden ze een heerlijke kruidendrank bij zich waardoor ze het enigszins warm hielden. De herders stuurden de groep verder naar de Doarpsstrjitte waar de wijzen stonden. Hier kreeg de groep een lichtje mee voor het laatste stukje van de route.  Hier werd samen “Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht” gezongen. Bij de laatste locatie in de schuur van de fam. Wijtsma zaten Jozef en Maria met kindje Jezus. Wat een prachtig gezicht hoe de peuters en kleuters de kleine baby Jezus vol bewondering bekeken. Voor iedereen was er Gluhwein , koffie, thee en ranja met een lekkers stuk kerstbrood en chocoladelolly’s  voor de kinderen. Toen alle groepen binnen waren werd de krystkuier afgesloten door Pytsje Swart met een prachtig gedicht en hebben we nog met elkaar het Ere zij God gezongen.

Wij, als menorahcommissie willen de spelers, groepsbegeleiders, iedereen die potjes heeft verzameld, locatie beschikbaar heeft gesteld, filmsterren, fotografen, de jeugd van Moarre/Ljussens heel heel hartelijk bedanken voor jullie inzet. Dankzij jullie hulp kunnen we terug kijken op een prachtige Krystkuier waar maar liefs 200 mensen, jong en oud het kerstverhaal konden beleven op deze winderige kerstavond.

Lees verder

Thema Salomo

01-12-2016

De kindernevendienst is na de zomervakantie weer gestart met het thema koning Salomo. Alle verhalen in de nevendienst gaan over koning Salomo. O.a. over de tempelbouw. De jongste kinderen hebben na het vertellen van het verhaal hun eigen tempel gebouwd met duplo. Deze werden zo mooi dat we ze mee genomen hebben in de dienst om alle mensen te laten zien.

Ook het verhaal van de koningin van Seba werd verteld. Deze keer werden er kroontjes gemaakt van papierenbordjes. De kinderen "schreden"de kerk binnen op prachtige muziek om hun kroontjes te laten zien.

Lees verder

Menorahdienst met Martin Brand en Jaap Kramer

30-10-2016

Zondagavond 30 oktober  was er in onze kerk een Menorahdienst met medewerking van Martin Brand en pianist Jaap Kramer.

Om 19.00 uur kon de Menorahcommissie een volle kerk welkom heten.

Het was een bijzondere avond met een lach en een traan.

Er werd uiteraard veel gezongen maar ook geluisterd. Wat een prachtige liedjes heeft Martin toch!

Er was interactie met de bezoekers van de dienst,  wat de dienst heel intiem en persoonlijk maakte.

Na de collecte, die bestemd was voor Operatie Mobilisatie en de onkosten werden Martin en Jaap bedankt voor de mooie avond.  Zij kregen een “fries” presentje mee.

Als slotlied zongen we opwekking 717.

“Stil mijn ziel weest stil, en wees niet bang voor de onzekerheid voor morgen.

God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen”

 

 We hopen Martin en Jaap over 2 jaar weer te kunnen ontvangen in Lioessens.

Lees verder

Startzondag

18-09-2016

Op zondag 18 sept hebben we met elkaar de startzondag gevierd. Dominee Keizer ging voor in een volle kerk. Het thema van de startzondag was: Deel je leven. De kinderen van de basisschool zongen 2 liederen. Na de dienst was er koffie drinken in de Gearkomst. Dout Wijtsma en Tettie Stiemsma hadden de dag voorbereid. Iedereen kon kiezen wat men wilde doen. Voor de kinderen van de basisschool was er een puzzeltocht door het dorp. Verder was er keuze om in tweetallen als emmaüs gangers door het dorp te lopen en aan de hand van vragen met elkaar het geloof te delen. Ook was er een groep in de consistorie het geloof aan het delen. Voor degenen die liever praktisch iets delen kon er geholpen worden om de gezamenlijke maaltijd voor te bereiden. De tieners hadden de opdracht om door het dorp te gaan en alles wat je kunt delen op de foto te zetten en via de mobiel naar de kerk te sturen. Er hadden zich ruim honderd mensen opgegeven voor de gezamenlijke maaltijd. Na het eten werd de startzondag afgesloten in de kerk. Er was  een mooie presentatie gemaakt van wat de tieners gedeeld hadden.

Lees verder

Campingdienst

31-07-2016

Op zaterdag 30 juli was de commissie vol goede moed de camping aan de Koudenburgerreed gereed aan het maken. Met de nodige hulptroepen werden de bankjes, stoelen en tafels klaargezet. De speurtocht werd alvast uitgezet en er werd in de prachtige boomgaard van Aukje en Uilke nog een bakje koffie gedronken.

Zondagochtend om 8.00 uur richting de Koudenburgerreed om de laatste puntjes op de i te zetten.  Toen leek het weer nog zonnig en droog……..maar daar kwam helaas snel verandering in.

De buienradar is in een uur tijd waarschijnlijk nog nooit zo vaak geraadpleegd; wordt het wel weer droog, kan het wel doorgaan? Er werd besloten om de koffie en thee bij Aukje en Uilke in de schuur te drinken en af te wachten  of het rond 10.00 uur droog is. En ja hoor, het is droog en de dienst kan beginnen.

Na een welkomstwoord en samenzang  kon er gestart worden met de speurtocht. Vragen voor jong en oud. Na de speurtocht werd de dienst afgesloten met het samen zingen van het zegenlied de Here zegent jou.

De collecte was bestemd voor activiteiten in de Skûle te Metslawier. Na afloop was er nog gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.  Dit was erg gezellig!

De menorahcommissie kan terug zien op een geslaagde campingdienst.

Lees verder

Slotdienst kindernevendienst

19-06-2016

Zondag 19 juni was de slotdienst van de kindernevendienst. Het thema was: Wat is de Kerk?
Om 9.30 uur begon de dienst met het lied Lied, opwekking 167 2x in het frysk ( Mei inoar yn Jezus namme) En dat kon je voelen in de dienst; het werd met elkaar gedaan in de naam van de Heer. De kinderen van school zongen twee prachtige youtube hits onder leiding van juf Henny. Joanna Castelein maakte tijdens het optreden nog een Flik flak om zo het talent van alle kinderen naar voren te brengen. De leiding van de kindernevendienst vertelde aan de hand van filmpjes en verhaaltjes wat we eigenlijk doen in de kerk. Johan en Douwe onderwierpen de kerkenraad aan een vragenvuur! Ze vroegen o.a. waarom zij samen met de dominee binnen komen en of ze het werk als ouderling of diaken ook moeilijk vinden of makkelijk?

In deze dienst werd ook afscheid genomen van Douwe, Johan en Franka. Zij ontvingen een dagboekje voor tieners. Na de zomervakantie beginnen we weer met de kindernevendiensten.

Lees verder

Menorahdienst met New Creation

29-05-2016

Op zondag 29 mei had de Menorahcommissie gospelgroep New Creation uit Joure uitgenodigd. Zij brachten een totaalprogramma genaamd FOCUS. Een gevarieerd programma van hoog niveau! Door middel van zang, verhaal en sketches werd het programma uitgevoerd.

Om 16.00 uur werd alles opgebouwd en om 17.30 uur hebben we als menorahcommissie met de 35 leden van New Creation broodjes en soep gegeten.

Om 19.00 uur begon de dienst en de bezoekers waren onder de indruk van het programma.

Enkele reacties op deze dienst uit het gastenboek van New Creation:

Geweldige dienst gehad! Wat een mooie muziek, heerlijk! Allemaal kippenvelmomentjes! Zeker een aanrader :). Bedankt voor de mooie dienst.

Wauw! ! Een geweldig optreden vanavond in Lioessens. 

Ik heb genoten. Prachtige liederen en enthousiaste koorleden. 
Goed verzorgde avond.

Hallo, bedankt voor de super mooie dienst vanavond in Lioessens! Wat een goede band met superveel talent! Heel gevarieerd en veel kippevel momenten.....als jullie weer in de buurt zijn, gaan we zeker weer! het doet wat met je... Bedankt hiervoor.

 
 

Lees verder

Peaske Power

27-03-2016

Dit jaar was de Peaske Power in onze kerk, i.v.m de verbouwing van de Bron in Anjum. Het thema was Free. God heeft voor onze vrijheid alles op het spel gezet. Zijn Zoon heeft voor ons de weg naar bevrijding geopend. Wij zijn Free! Voorganger in deze dienst was dhr. G.H. Visser. Muzikale begeleiding was er van de enthousiaste band X-Stream en verder hielpen jongeren van de verschillende gemeenten in de omgeving mee. Een zeer mooie dienst in een volle kerk ter ere van onze Here.

Lees verder

Geloof en een hoop liefde

31-01-2016

Op zondag 31 januari was de eerste menorahdienst van 2016. Deze dienst stond in het teken van Geloof en een Hoop Liefde, naar het gelijknamige tv-programma wat dagelijks op Ned 2 komt. Diverse elementen uit dit programma kwamen in de dienst voorbij.

Op zaterdag 23 januari was er als voorbereiding op deze dienst een knutselmiddag in de Gearkomst. Hier konden de letters G van Geloof, de H van Hoop en de L van  Liefde versierd worden. De bedoeling was dat deze letters gemaakt worden voor een persoon die wel wat geloof hoop of liefde kan gebruiken. Ook werden er drie filmpjes gemaakt waarin verteld werd voor wie de letter gemaakt werd. Een hele gezellige en geslaagde middag.

De dienst begon verrassend doordat de vlag werd uitgehangen en de noodklok geluid werd. Anna en Ninthe lazen een gedichtje voor en mochten de kaarsjes aansteken.De dienst bestond uit drie blokjes; Geloof, Hoop en Liefde. Er werd een kort filmpje getoond, met aansluitend een Bijbeltekst en verhaaltje. Elk blokje  werd afgesloten met een bijpassende samenzang. Germ Teitsma nam ons mee naar het jaar 1500 en vertelde over het Kleaster Weerd in Morra. Even terug in de tijd.
Muziekkorps Advendo begeleide de dienst en werd bedankt door middel van een confettieknal!!

Geloof, hoop en liefde
en de meeste van deze is de hoop,
omdat de hoop altijd weer z’n weggetje vindt
naar het punt daar waar de liefde begint.
Geloof, hoop en liefde en de meeste van deze is de hoop
op geloof in de liefde.

 

Lees verder

Kerstfilm op 2e Kerstdag

26-12-2015

Op 2e kerstdag was er een speciale menorah dienst. Al weken werd er gefilmd in Morra en Lioessens. Reinoud van Omrop Fryslan had een ster gevonden die boven Morra Lioessens bleef staan en wel van een heel speciaal persoon moest wezen. Genoeg reden dus voor de reporter om op onderzoek uit te gaan. De verschillende scenes werden afwisselend met samenzang getoond. De film was vakkundig in elkaar gezet door Fokke en Janny van der Wagen. In de kerk hing een hart van ijs. Jezus hart smelt voor ons. Iedereen die dit even van dichtbij wilde bekijken of even wilde voelen kon naar voren komen. De kinderen van de kindernevendienst hadden zelf een kerstlied geschreven en ook dit lied werd gezongen. De kinderen van de basischool zongen met elkaar: dag ster. Dit jaar waren de ouders ook aan de beurt om een lied te zingen. Spontaan kwam er een heel koor op het podium die onder leiding van Jippe Holwerda het Stille Nacht zongen. Al met al een prachtige dienst in een volle kerk.Bij de uitgang kreeg iedereen nog een klein hartje van ijs.

Lees verder

Adventsproject 2015

26-12-2015

Dit jaar ging het adventsproject over: Hoe laat is het? 

Voor in de kerk stond een mooie grote klok, die gemaakt is door Eelke en Jenny Sipma. Op de klok kunnen we zien hoe laat het is. maar er zijn ook andere tijden. Tijd om te verwachten, net zoals Zacharias en Elisabeth die de komst van hun kindje verwachten. Samen verwachten we  kerst en om de tijd af te tellen hebben we een aftelkalender gemaakt. Op de tweede advent was het tijd om stil te zijn en te luisteren, net zoals Maria luisterde naar wat de engel haar vertelde. We hebben een kerstklokje gemaakt, die een geluidje maakt als je goed luistert.Op de derde advent was het tijd om in beweging te komen en op weg te gaan, net zoals Maria op weg ging naar haar tante Elisabeth. We hebben met de kinderen een speurtocht gedaan en kwamen letters voorbij waar we de zin op weg te gaan mee konden maken. Op de vierde advent was het tijd om te zingen, net zoals Zacharias begon te zingen toen hij de baby de naam Johannes gaf. De oudste kinderen hebben een nieuw kerstlied geschreven en de jongsten hebben een microfoon gemaakt. Op tweede kerstdag werd het adventsproject afgesloten. De wekker ging af. Het wachten is klaar. Het is Gods tijd. Tijd voor het Licht. Jezus is geboren. Gods licht in onze donkere wereld.  Daar worden we blij van. Daar kunnen we van stralen. En zo kunnen ook wij een beetje licht uitstralen  van dat grote Licht. 

Lees verder

1e Kerstdag 2015

25-12-2015

Op 1e Kerstdag was er een gezamenlijke feestelijke dienst. Voorganger was B. Fransen. Muziekvereniging Advendo begeleidde de dienst en speelde na afloop nog een paar kerststukken.

Lees verder

Bakactie zendingscommissie

31-10-2015

Op zaterdagmiddag 31 oktober organiseerde de zendingscommissie een Bakactie.

De kinderen van de basisschool hebben in groepjes op een aantal adressen allerlei lekkere baksels gemaakt. Rond 15.30 kwamen de kinderen terug met het lekkers wat gemaakt was.

Het varieerde van mooi versierde cakes tot pepernoten. Het zag er allemaal erg lekker uit.

Ook inwoners van Morra en Lioessens hebben zelf gebakken cakes en taarten ingeleverd voor de verkoop. 

De gemaakte koekjes, taarten en cakes werden vanaf 15.30 uur in de Gearkomst verkocht.

Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Ook werd er met het rad gedraaid, er waren leuke prijsjes te winnen.

De opbrengst van deze actie was € 581! Een heel mooi bedrag wat bestemd is voor Mercy Ships.   De middagdienst van de zendingszondag stond in het teken van Mercy Ships. Mercy Ships is  een internationale, medische hulporganisatie die al 35 jaar kansarme mensen in de armste ontwikkelingslanden voorziet van gratis medische zorg en ontwikkelingsprojecten. Deze hulp wordt geboden met het ziekenhuisschip, de Africa Mercy.

Lees verder

Startzondag

27-09-2015

De startzondag stond in het teken van het landelijke thema: Goede buren. De jeugdcommissie en clubleiding die deze dag organiseerden had iedereen uitgenodigd om samen te ontbijten. Mensen die niet konden komen konden een ontbijt thuis laten bezorgen. Volle zaal en tent met 125 mensen. Geweldig om zo met elkaar het nieuwe kerkelijke seizoen te beginnen. Om half 11 volgde een kerkdienst onder leiding van Theun van der Velde. Ook hier was het thema goede buren. De kinderen van de basisschool werkten hier ook aan mee.Na de dienst was er nog gelegenheid voor een  hapje en een drankje. 

Lees verder

Een gouden haan

25-09-2015

Met de restauratie van ons kerkgebouw gaat alles naar wens. Op vrijdag 25 sept is de haan weer als nieuw op de toren geplaatst in het bijzijn van onze voorzitter Germ Teitsma.

Lees verder

Groot onderhoud Kerk

01-09-2015

Op 17 augustus zijn de aannemers begonnen met het groot onderhoud aan de gebouwen, als eerste is de kerktoren onder handen genomen, de toren is ingepakt met steigers en winddoek, als  de steiger afgebroken wordt komt er een bijna geheel vernieuwde toren te voorschijn. Op de kraak is een scherm aangebracht tegen het stof wat vrijkomt bij het stuken van de trapopgang en de achterwand van de kraak. Een flinke klus is ook het vervangen van het platte dak tussen de Gearkomst en de Kerk. De aannemers hopen de overlast voor de gebruikers van de gebouwen zoveel mogelijk te vermijden. De gehele klus zal ca. 6 weken in beslag gaan nemen. Na de oplevering heeft de Kerk een flinke schoonmaakbeurt nodig, dan zal er weer een beroep op jullie gedaan worden, om dit met elkaar te klaren, hierover volgt te zijner tijd een oproep.
De Provinsje Fryslân, neemt 50% van de kosten voor hun rekening,  en van de Rabobank Noordoost Friesland en P.W. Janssen’s Friesche Stichting hebben we een bedrag ontvangen van ieder € 1.000,--, waar we ontzettend blij mee zijn. Zelf moeten we nog ca € 40.000,-- bijdragen, dit is een flinke aanslag op onze reserves, daarom willen we over enkele weken starten met de verkoop van 3.000 loten voor € 1,-- per lot, hierop zijn fraaie prijzen te winnen. We doen dan ook op iedereen een beroep om royaal loten te kopen, de netto opbrengst zal worden gestort in het Onderhoudsfonds.
We rekenen op jullie spontane medewerking.
College van Kerkrentmeesters

Lees verder

Afscheid kindernevendienst

31-05-2015

Op zondag 31 mei was er een speciale feestelijke dienst waarin afscheid werd genomen van Nel Bakker, Siënna Boonstra, Petra Feenstra, Iris Hoekstra en Gerjanna Visser die na de vakantie naar het voorgezet onderwijs gaan. Het thema van het afgelopen seizoen was feest en dat was ook het thema van deze dienst. Feest omdat God ons elke dag uitnodigt om bij hem te komen en het feest mee te vieren. Iedereen mag komen jong en oud, wat je ook hebt gedaan, iedereen is welkom. Nemen wij de tijd om klaar te staan of hebben we het druk met voetbal, kaatsen, het huis verbouwen enz. De dienst werd geleid door de leiding van de kindernevendienst en de kinderen van groep 0-4 zongen enthousiast twee liederen. Feest was het ook voor Gea Sipma die deze zondag jarig was. Ze werd door de hele gemeente toegezongen. 

 
 

Lees verder

Slotdienst jeugdwerk 26 april

28-04-2015

Zondagmorgen hadden wij een dienst die onder leiding was van dhr. Theun van der Velde uit Buitenpost. Van der Velde heeft dit winterseizoen catechisatie gegeven aan de jongeren uit onze dorpen. Zij gingen met veel plezier naar deze avonden toe. Ook verleenden zij enthousiast hun medewerking aan deze dienst. De jongeren voerden een toneelstukje op met de titel: "Hea". Zij interviewden verschillende mensen in de kerk en vroegen o.a.: "Gelooft u in God?" en "Wat betekent Jezus voor u?" De groep "Sound of Faith" begeleide deze morgen de samenzang en trad ook voor ons op met verschillende prachtige liederen, die zij zongen in het Engels, Nederlands en Fries. Het thema van deze dienst was Vuurtoren. Aan het einde van de dienst werd het a.s. bruidspaar Henk Jan Visser en Anneke van den Heuvel spontaan door de gemeente toegezongen.

Lees verder

De Kleine Kracht

25-03-2015

Zondag 22 maart was de Kleine Kracht uit Dokkum te gast in de middagdienst.

Deze dienst werd geleid door ds. H. F. de Vries. De dienst stond in het teken van de opstanding van Lazarus, de broer van Martha en Maria. Dominee las het bijbelverhaal voor uit de kinderbijbel en dit verhaal werd geillustreerd met prachtige tekeningen, zodat het verhaal voor iedereen begon te leven. Vol enthousiasme begeleidde de Kleine Kracht, onder leiding van Coby Helder, de dienst met prachtige liederen en muziek. Dominee besteedde in de dienst ook nog aandacht aan het 50 jarig huwelijk van Marten en Eelkje Groen, wat zij op 17 maart mochten vieren! Na de dienst werd er nog gezamenlijk koffie of thee gedronken in de Gearkomst.

Lees verder

Clubstriid

06-02-2015

Vrijdagavond 6 febr was er weer clubstriid. 17 jongeren stonden klaar om de strijd aan te gaan met de andere dorpen. Het thema was gezond. Als warming up moest er met 6 personen tegelijk in 1 springtouw gesprongen worden. Dit bleek erg moeilijk. Ook moest er een estafette gelopen worden met een ei op een lepel. Dit lukte heel goed waardoor we de maximale punten scoorden. Daarna moesten er in groepjes opdrachten gedaan worden. B.v. zoveel mogelijk gele en bruine gezonde en ongezonde etenswaren opschrijven. Een quiz over gezondheid en ontbrekende woorden invullen in een verhaal. Ook werd er door een groepje een rap gemaakt over gezondheid. Deze werd aan het einde van de avond door de hele groep uitgevoerd voor de jury. Ook moest de jeugd het dorp in om zoveel mogelijk flessen op te halen voor het goede doel: de vakantie kampen van het YMCA voor kinderen die anders niet op vakantie kunnen. In een half uur werden meer dan 400 flessen opgehaald ter waarde van 100 euro. ook werden mensen gevraagd om in hun sportoutfit op de foto te gaan voor de belangrijke punten. Al met al een geslaagde avond waar we uiteindelijk de tweede prijs behaalden, na Ee die eerste werd en voor Oosternijkerk.

Lees verder

Feestelijke dienst op Eerste Kerstdag

27-12-2014

Op eerste Kerstdag begon de dienst om 09.30 uur. Voorganger in deze dienst was dhr. L. Blees uit Damwâld. Zoals elk jaar begeleide Advendo de samenzang. Het was een feestelijke dienst met veel mooie kerstliederen in een goed gevulde kerk.

Lees verder

Kerstbroodmaaltijd 55+ers

22-12-2014

Op 22 dec 2014 heeft de jeugd weer een kerstbroodmaaltijd georganiseerd voor de 55 +ers uit Morra en Lioessens. De jeugd heette iedereen welkom met een kopje koffie en een kerstkransje. Daarna werden er een aantal liederen gezongen die begeleid werden door AnnaLynn, Grytsje, Hessel, Tsjerk en Janita. Hierna nam iedereen zijn kaarsje mee naar de kerk waar een film getoond werd over de geboorte van Jezus. Bij terugkomst in de Gearkomst stonden de tafels gedekt. Na het eten werden nog een paar liederen gezongen en werd een kerstquiz gedaan. Iedereen heeft genoten van een lekkere broodmaaltijd en de gezelligheid met elkaar. 

Lees verder

Martin Brand

05-12-2014

Zondagavond 30 november was er in onze kerk een menorahdienst met medewerking van Martin Brand en pianist Jaap Kramer. Vanaf 7 uur kwamen de mensen de kerk binnen. Op een gegeven moment was de kerk zo vol dat er nog mensen naar boven gingen. Geweldig zo'n volle kerk!

De dienst met Martin Brand was een dienst vol van samenzang, luisteren naar liederen van Martin Brand en luisteren naar zijn woord vanuit het Woord van God. Zijn verkondiging ging over de liefde van God die onvoorwaardelijk is. Wat wij ook verkeerd hebben gedaan, wij mogen er altijd mee naar God toe gaan. Hij wil ons vergeven. Het was een hele warme dienst!

Lees verder

Adventsproject

01-12-2014

Dit jaar is gekozen voor het adventsproject in blijde verwachting. In de kerk staat een projectverbeelding die lijkt op een opengevouwen pop-up kaart. De kaart laat een bolvorm zien die gemaakt is van papieren bekers. Het lijkt op de aarde waarin we wonen, maar het lijkt ook op een buik van een zwanger vrouw. Je moet nog wachten voor het zover is, maar je kunt je wel alvast voorbereiden op de komst van het kindje. De verhalen in de kindernevendienst gaan over mensen die lang moeten wachten. Ze krijgen een boodschap van hoop en vrede, juist als het moeilijk is. Ze mogen ontdekken wat ze zelf kunnen doen om zich voor te bereiden op het goede nieuws.Elke week zit er een nieuw plaatje in de bekers en op zondag 21 dec mogen alle gemeenteleden een kerstboodschap/wens in een beker stoppen. Dit wordt dan verwerkt in de dienst op 2de kerstdag waar de kinderen van de basisschool en kindernevendienst aan mee werken.

 
 

Lees verder

Menoradienst 26 oktober

27-10-2014

De Menorahdienst van zondagmiddag 26 oktober stond in het teken van "Verwondering"

dhr. Jan Kooistra uit Dokkum kwam vertellen over zijn nieuwste reeks bijbelse schilderijen. Deze keer over de Heere Jezus. De kinderen van de dienst die de kaarsen in de Menorahkandelaar mochten aansteken waren deze keer: Folkert Jelmer Visser en Elisabeth Schregardus. Ook lazen zij nog een bijpassend gedicht voor. Voordat dhr. Kooistra aan het woord kwam kon de hele gemeente genieten van de schilderijen die de kinderen in de afgelopen week hadden geschilderd. Dhr. Kooistra merkte op dat er in Morra-Lioessens veel schildertalent was. De schilderijenreeks van Jan Kooistra begon bij de geboorte van Jezus en eindigde bij de wederkomst. Daartussen in schilderijen over de doop in de Jordaan, over het lijden, sterven en de opstanding uit de doden van de Heere Jezus. Ook werden de hemelvaart en de uitstorting van de Heilige Geest op een indrukwekkende manier door hem geschilderd. Dhr. Kooistra gaf uitleg bij ieder schilderij waarom hij het op die manier had geschilderd. Na afloop van de dienst kreeg iedereen de gelegenheid om de schilderijen van dichtbij te bekijken.

Lees verder

Schildermiddag menorah

22-10-2014

De kinderen van de basisschool konden op woensdagmiddag 22 oktober schilderen in de Gearkomst. De Menorahcommissie houdt op zondag 26 oktober een Menoradienst met schilder Jan Kooistra. Hij komt dan vertellen over zijn schilderijserie de verwondering. De kinderen mochten deze middag zelf een schilderij maken met dit thema. Ze waren allemaal erg creatief bezig en de resultaten zijn prachtig. U kunt deze schilderijen ook bekijken in de dienst van 26 oktober.

Lees verder

Bingo Avond en Actie Toiletpapier

20-10-2014

Afgelopen vrijdag was er een geslaagde bingoavond, er waren circa 70 personen op komen dagen, jong en oud was aanwezig om één of meerdere prijzen in de wacht te slepen. Velen gingen op het eind van de avond met een mooie prijs naar huis.  Menno Hoekstra had een tweetal rollades gesponsord, waarvoor hartelijk dank. De netto opbrengst is € 538,--.
Op zaterdagmorgen werd huis aan huis in Morra en Lioessens toiletpapier verkocht, binnen twee uur was de hele voorraad uitverkocht, met als resultaat een netto opbrengst van € 680,--.
Door deze twee geslaagde acties kan er in totaal € 1.218,-- toegevoegd worden aan het fonds voor het restaureren van onze kerktoren.
Voor het restaureren van de kerktoren en overig onderhoud is subsidie aangevraagd bij de Provincie Fryslân, we verwachten binnenkort bericht over het wel of niet toekennen van de subsidie.
De verwachting is dat in 2015 het werk uitgevoerd kan worden, over de verdere ontwikkelingen houden wij u op de hoogte.
 

Lees verder

Kindernevendienst 05-10-14

07-10-2014

Zondagmorgen waren er weer veel kinderen op de kindernevendienst. Het thema is nog steeds feest. Het bijbelverhaal ging over de bruiloft te Kana. Jezus die water verandert in wijn, zodat het feest door kon gaan. Hierna gingen de kinderen aan de slag met een feestbord. Er werd druk geverfd voor een mooie achtergrond met de regenboog. Verder werden er mooie bloemen gemaakt die met knijpers op het bord vast komen. De kinderen zijn op de foto gekomen en die foto's komen op het bord. Een feestelijke geheel! 

Lees verder

Startzondag

28-09-2014

Zondag 28 september was de gezamenlijk startzondag voor alle kerklijke activiteiten. De dienst was voorbereid door de groeigroepen en had als thema vieren en verbinden. De kinderen van de basisschool zongen 2 prachtige liederen. Om het thema verbinden ook in de praktijk te brengen werd iedereen gevraagd om zijn naam te plakken bij een slinger van poppetjes die door de kindernevendienst was gemaakt. Na de dienst was er koffie met een cupcake die versierd was door de kinderen van groep 1 tot en met 4. Daarna kon iedereen genieten van de hapjes die de jeugd vanaf 9 jaar gemaakt had onder leiding van de clubleiding. We kunnen samen terug zien op een geslaagde start.

Lees verder

Eerste keer kindernevendienst

15-09-2014

Zondag 14 september werd er voor de eerste keer in het nieuwe winterseizoen weer kindernevendienst gehouden. Het thema is Feest! In de Bijbel werden bij het volk Israël ook feesten gevierd. zowel in het Oud- als in het Nieuwe Testament. Feesten die door God zelf zijn ingesteld. Over deze feesten gaat het op de kindernevendienst.

Lees verder

Kindernevendienst

14-09-2014

De kindernevendienst sponsert via Compassion een meisje uit Ghana. Ama is 9 jaar en woont bij haar oma. Ze heeft 3 zussen en 1 broer. Ama kan door Compassion  naar school, krijgt een schooluniform en schoolboeken. Op school krijgt ze een ontbijt en een warme maaltijd. We hopen dat de kinderen voortaan geld meenemen zodat Ama ook een kans heeft op een goede toekomst.

Lees verder

Start kindernevendienst

14-09-2014

De kindernevendienst is weer gestart. Het thema is feest. Er komen in de Bijbel veel feesten voor. Voor de eerste keer hadden de kinderen allemaal een uitnodiging gekregen waarop stond dat ze verkleed mochten komen. Sommigen zagen er dan ook prachtig en feestelijk uit. Het lokaal was versierd en er werd getrakteerd. Het verhaal ging over de kinderen die bij Jezus mochen komen. Jezus stuurde ze niet weg, maar had alle tijd voor hen en zegende de kinderen. Feest dus! De kinderen zijn druk in de weer geweest met iets wat in de startzondag terug komt.

 

Lees verder

Campingdienst

20-07-2014

Op zondag 20 juli was er een "camping-dienst" georganiseerd door de Menorah commissie. Deze gezamenlijke dienst vond plaats bij Uilke en Aukje Dijkstra aan de Koudenburgerreed. Vanaf 9 uur kon er ingecheckt worden met een bakje koffie of ranja en kreeg men zijn/haar paspoort mee. Het thema van deze dienst was inpakken en wegwezen. De commissie had alle koffers al gepakt en de reis uitgestippeld. Na het gezamenlijk beginnen van de dienst met zang en gebed werd iedereen op pad gestuurd met één van de reisleidsters (Sigrid, Femke, Annalynn, Alena, Eveline, Eline, en Grytsje). De reis ging o.a. door de woestijn, door Kanaän, Juda, Babel, langs de klaagmuur en de Nijl. Op elke plek moest een opdracht uitgevoerd worden, een vragenlijst ingevuld worden of een spel worden gedaan. Mede door het mooie weer, de geweldige opkomst en de geweldige organisatie was het een zeer geslaagde bijeenkomst op een schitterende locatie.

Lees verder

Afscheid kindernevendienst

29-06-2014

Op zondag 29 juni hebben we afscheid genomen van de kinderen van groep 8. Dit zijn: Arjen Schregardus, Jan Berend Sipma, Jacob-Jan Haaksma, Mirthe Slagman en Christine Spijksma. De leiding deed een ABC over de kinderen en de kindernevendienst. Daarna kregen ze het dagboekje Gaaf van Gerrit ten Berge aangeboden. De gemeente heeft de kinderen toegezongen met het overstaplied. We hopen  deze kinderen nog vaak in de kerkdiensten op club en catechisatie ze zien en wensen hen veel geluk en Gods zegen toe op hun verdere levensweg.

Lees verder

Clubkamp 2014

02-06-2014

Vrijdag 23 mei ’s avonds om half 7 stonden we allemaal klaar voor vertrek met 17 kinderen en 7 personen leiding reden we richting Bakkeveen.
Daar aangekomen eerst de spullen uitpakken en de boel verkennen. Toen was het tijd voor een spelletje: in groepen moesten er opdrachten worden uitgevoerd maar dit moest zonder dat de handen werden gebruikt een erg hilarisch spel. Om 23.00 uur was het donker en kon de dropping beginnen. De eerste groep was binnendoor gegaan maar helaas was dit niet de bedoeling en werden ze terug gebracht. De andere 2 groepen zijn met een omweg terug gekomen. Het was erg geslaagd. Bij terugkomst was er een kampvuur en een broodje hamburger daarna gingen we op bed. De nacht was van korte duur iemand was vergeten de wekker uit te zetten dus half 6 was iedereen alweer wakker. Dus de ochtend ging vroeg van start na het ontbijt was er ochtendgymnastiek met juf Pien om de spiertjes even op te warmen voor de zeskamp. De hele dag werd er fanatiek gestreden bij de zeskamp iedereen deed goed zijn best om te winnen. 's Avonds hadden we een Bonte avond een aantal hadden een spel of een act voorbereid. We hebben enorm veel gelachen deze avond. Als afsluiter van de dag hadden we weer het kampvuur aangedaan. Deze nacht was het wat eerder stil en hebben we een aantal uurtjes kunnen slapen. Zondag na het ontbijt stond juf Pien weer voor ons klaar met de ochtendgymnastiek. Daarna hadden we buiten een overdenking. Samen hebben we gezongen en naar een mooi verhaal geluisterd over de waterdrager. Daarna hebben we nog over dit onderwerp nagepraat. Hierna hebben we nog gezamenlijk slagbal gedaan. Na het eten hebben we alles ingepakt en zijn we nog naar het zwembad in Bakkeveen geweest. Rond 16.15 uur zijn we met zijn allen weer richting Lioessens gereden waar de ouders weer op ons stonden te wachten. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd weekend met een erg gezellige groep jeugd en leiding!!

Lees verder

Palmzondag

15-04-2014

Op Palmzondag hebben de kinderen ons aan het einde van de dienst de Palmpasentak- in de vorm

van een kruis - laten zien die zij hebben gemaakt bij de kindernevendienst en ons verteld wat de

betekenis is van de verschillende symbolen die aan de tak hangen. Zoals u op de foto's kunt zien hebben zij in de afgelopen weken geweldig hun best gedaan.

Lees verder

Petrus en Johanna

31-03-2014

In de veertigdagentijd krijgen we iedere zondagmorgen bezoek in de kerk van Petrus (Jetze Spijksma) en Johanna (Antsje Boonstra) Door een korte meestal humoristische sketch met een ietwat droeve ondertoon, kijken ze terug op de periode van hun leven waarin ze met Jezus meetrokken. De eerste zondag vertelden ze over de intocht te Jeruzalem, hun frustratie was dat er eigenlijk niemand daadwerkelijk iets voor Jezus had gedaan. Het oude stel wist dit gevoel heel goed over te brengen door bij het verlaten van de kerk nog steeds te prevelen: “We ha niks foar him dien, nee niks..” De laatste van de reeks sketches zal op Paaszondag worden gehouden. Petrus en Johanna, oud geworden, zich afvragend  wat er toch allemaal gebeurd is. Ze zoeken opnieuw naar de betekenis hiervan en nemen ons zo iedere week mee op hun “Pleisterplaats”

Lees verder

Krystkuier 24 december 2012

27-12-2012

Op kerstavond had de Menorahcommissie voor alle inwoners van Moarre/Ljussens een ‘krystkuier’ georganiseerd. Iedereen, jong en oud, was hiervoor van harte uitgenodigd om samen op reis te gaan op zoek naar De Koning. Men kon zich hiervoor inschrijven tussen 18.30 uur en 19.15 uur op het sportveld bij de kaatskantine waar de herauten iedereen van harte welkom heette. De deelnemers werden hier in groepen verdeeld. Daarna voerde de route de wandelaars, onder leiding van een wijze heraut, om en door Morra en onderweg kwam men alle personages uit het kerstverhaal tegen. De engel Gabriël. De herders met een kudde schapen. De wijzen uit het oosten en de koningen. Maar opgepast! De koningen probeerden de wandelaars op een zijspoor te brengen. Onderweg was er engelengezang te horen . Halverwege de tocht kon men even op temperatuur komen en genieten van een heerlijk kopje warme chocolademelk. De tocht eindigde uiteraard bij Jozef en Maria met het kindeke Jezus in de stal. Daar kon iedereen op verhaal komen onder het genot van een glaasje glühwein, ranja voor de kinderen en een versnapering.

Lees verder

Reünie Groot Jeugdkoor

09-12-2012

Op zondag 9 december was het dan zover, de reünie van het groot jeugdkoor en de catechisanten van Gerrit. H. Visser uit Walterswâld.

Voor de reünie hadden zich 51 personen aangemeld en 45 hiervan zongen mee met het koor o.l.v. Janco de Graaf.

Vanaf 10.30 uur was er een ontvangst met koffie/thee en wat lekkers in de Gearkomst. Van 11.30-12.30 uur gingen de koorleden nog oefenen in de kerk. Daarna  even borrelen en toen was het tijd voor een gezamenlijke broodmaaltijd.

De aanvang van de reüniedienst was om 14.00 uur.

Tijdens de dienst werd er uiteraard opgetreden door het groot jeugdkoor, ook werden er filmpjes getoond met oude beelden van het jeugdkoor van toen.

De dienst stond o.l.v. dhr. G.H.Visser  en hij vertelde het een en ander  over de catechisatieavonden die hij hier beleeft heeft.

Van de ingeleverde enquêtes was een powerpointpresentatie gemaakt en Janco vertelde over het jeugdkoor!

Het was een gevarieerde dienst voor zowel  de reünisten als (oud)gemeenteleden en andere belangstellenden. Iedereen was natuurlijk van harte welkom!

De reüniecommissie bestond uit de volgende personen: G.H.Visser, Janco de Graaf, Harmke Dijkstra, Esther Slagman, Tiny Schregardus, Antsje Boonstra

Lees verder