Jeugdwerk en kindernevendienst

Het Glazen Huis

17-12-2018

Moarre Ljussens in actie voor Jemen

Vrijdag 14 december om 17.00 uur was het zo ver. 17 jongeren werden opgesloten in het Glazenhuis.

Een mooi en spannend moment! Hoe zal het gaan en hoeveel geld kunnen we inzamelen voor Jemen.

De pers was ook vertegenwoordigd. Het Friesch Dagblad heeft een mooi artikel geschreven over de aktie. Vrijdagavond begon met de kinderbingo gevolgd door een bingo avond voor 12+. Deze avond bracht 2300 euro op. De hele nacht zijn de jongeren bezig geweest om de kerstmarkt voor te bereiden. Ze hebben o.a. kerststerren gemaakt.

Veel mensen uit Moarre Ljussens en omgeving hebben cakes, taarten etc. gebracht voor de verkoop.

Om 9.30 uur begon de zeer gezellige kerstmarkt. Na 15 rondes met het draaiend rad was er nog heerlijke snert te koop.

’s Middags vanaf 15.30 uur begon de kinderdisco en om 16.30 uur begonnen we met de prijsuitreiking van de spelletjes  van de kerstmarkt. Daarna de prijsuitreiking van de verloting. In een week tijd heeft de commissie 1000! loten verkocht.

De hoofdprijs, een prachtige tv is gewonnen door Jan Willem en Jente Hoekstra.

Daarna volgde nog een spannend moment want de thermometer met de tussenstand kon weer bijgewerkt worden. De opbrengst tot nu toe is 8700 euro. Een onvoorstelbaar hoog bedrag!

Tijdens de kerstavond dienst wordt het definitieve bedrag bekend gemaakt.

Hierbij zijn de jongeren die mee gedaan hebben aan de actie V.I.P gasten.

De actie verloopt via EO Metterdaad/Jemen. Met een medewerker van deze organisatie hadden we nauw contact voor en tijdens de actie. Ze hadden voordat de actie begon nog een boodschap voor de jongeren:

“Toppers uit Morra en Lioessens. Jullie gaan op dit moment het Glazenhuis binnen en dat wordt even behoorlijk afzien voor de komende tijd.

Respect namens het EO Metterdaad team. We zien natuurlijk uit naar de opbrengst voor Jemen, maar het meest gave van dit alles is jullie inzet, chapeau!!

Veel sterkte en zegen gewenst uit Hilversum.

 

Lees verder

Afscheid Kindernevendienst

18-06-2017

Verplegend personeel in kerk Lioessens,

Zondag werd er tijdens de morgendienst enigszins verbaast gekeken toen twee ‘verpleegsters’ de kerk binnen kwamen lopen. Al gauw bleek dat het ging om twee leidsters van de kindernevendienst. Door middel van een scheikundig proefje symboliseerden ze het verhaal van Zacheus de tollenaar. De zwarte vloeistof in een van de vazen werd compleet doorzichtig doordat er een beetje heldere vloeistof bij werd gegoten. Drie kinderen namen afscheid omdat ze na de vakantie naar het middelbaar onderwijs gaan; Anna, Elizabeth en Folkert-Jelmer

 
 

Lees verder

Thema Salomo

01-12-2016

De kindernevendienst is na de zomervakantie weer gestart met het thema koning Salomo. Alle verhalen in de nevendienst gaan over koning Salomo. O.a. over de tempelbouw. De jongste kinderen hebben na het vertellen van het verhaal hun eigen tempel gebouwd met duplo. Deze werden zo mooi dat we ze mee genomen hebben in de dienst om alle mensen te laten zien.

Ook het verhaal van de koningin van Seba werd verteld. Deze keer werden er kroontjes gemaakt van papierenbordjes. De kinderen "schreden"de kerk binnen op prachtige muziek om hun kroontjes te laten zien.

Lees verder

Adventsproject 2015

26-12-2015

Dit jaar ging het adventsproject over: Hoe laat is het? 

Voor in de kerk stond een mooie grote klok, die gemaakt is door Eelke en Jenny Sipma. Op de klok kunnen we zien hoe laat het is. maar er zijn ook andere tijden. Tijd om te verwachten, net zoals Zacharias en Elisabeth die de komst van hun kindje verwachten. Samen verwachten we  kerst en om de tijd af te tellen hebben we een aftelkalender gemaakt. Op de tweede advent was het tijd om stil te zijn en te luisteren, net zoals Maria luisterde naar wat de engel haar vertelde. We hebben een kerstklokje gemaakt, die een geluidje maakt als je goed luistert.Op de derde advent was het tijd om in beweging te komen en op weg te gaan, net zoals Maria op weg ging naar haar tante Elisabeth. We hebben met de kinderen een speurtocht gedaan en kwamen letters voorbij waar we de zin op weg te gaan mee konden maken. Op de vierde advent was het tijd om te zingen, net zoals Zacharias begon te zingen toen hij de baby de naam Johannes gaf. De oudste kinderen hebben een nieuw kerstlied geschreven en de jongsten hebben een microfoon gemaakt. Op tweede kerstdag werd het adventsproject afgesloten. De wekker ging af. Het wachten is klaar. Het is Gods tijd. Tijd voor het Licht. Jezus is geboren. Gods licht in onze donkere wereld.  Daar worden we blij van. Daar kunnen we van stralen. En zo kunnen ook wij een beetje licht uitstralen  van dat grote Licht. 

Lees verder

Clubstriid

06-02-2015

Vrijdagavond 6 febr was er weer clubstriid. 17 jongeren stonden klaar om de strijd aan te gaan met de andere dorpen. Het thema was gezond. Als warming up moest er met 6 personen tegelijk in 1 springtouw gesprongen worden. Dit bleek erg moeilijk. Ook moest er een estafette gelopen worden met een ei op een lepel. Dit lukte heel goed waardoor we de maximale punten scoorden. Daarna moesten er in groepjes opdrachten gedaan worden. B.v. zoveel mogelijk gele en bruine gezonde en ongezonde etenswaren opschrijven. Een quiz over gezondheid en ontbrekende woorden invullen in een verhaal. Ook werd er door een groepje een rap gemaakt over gezondheid. Deze werd aan het einde van de avond door de hele groep uitgevoerd voor de jury. Ook moest de jeugd het dorp in om zoveel mogelijk flessen op te halen voor het goede doel: de vakantie kampen van het YMCA voor kinderen die anders niet op vakantie kunnen. In een half uur werden meer dan 400 flessen opgehaald ter waarde van 100 euro. ook werden mensen gevraagd om in hun sportoutfit op de foto te gaan voor de belangrijke punten. Al met al een geslaagde avond waar we uiteindelijk de tweede prijs behaalden, na Ee die eerste werd en voor Oosternijkerk.

Lees verder