2017

Zendingszondag

05-11-2017

We kunnen terugzien op een geslaagde zendingszondag. Tijdens de ochtenddienst hebben we kunnen genieten van de voorstelling Lieve Sorieda van het kindertheater.  De voorstelling ging over een familie die het  meisje Soreida  ging sponsoren via het sponsorprogramma van Compassion. Gemeenteleden hadden een actieve rol tijdens de voorstelling. De kerk werd zelfs even omgetoverd tot markt. Het onderwerp sprak erg aan en de stand van Compassion werd tijdens het koffiedrinken in de Gearkomst goed bezocht. 

Op zaterdagmiddag hebben de jongens en meisjes van de basisschool erg hun best gedaan bij de sponsorloop. Er zijn héél veel rondjes gelopen en dat allemaal voor Compassion.

De sponsorloop heeft in totaal € 866 opgebracht! Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage.

Zondagavond hebben we kunnen genieten van een prachtig optreden van Our Choice.

Lees verder

Bijbelzondag 2017

29-10-2017

Op zondag 29 oktober werd de Bijbelzondag gevierd. Het thema was "vier je Bijbel" We zijn erg blij en dankbaar dat wij hier in Nederland allemaal een Bijbel hebben in onze eigen taal en zelfs keuze hebben uit vele vertalingen. De kinderen hadden allemaal een kinderbijbel meegenomen. Veel kleurige en verschillende soorten. Om het bijbellezen met (klein)kinderen te stimuleren heeft de kerkenraad 2 Samenleesbijbels gekocht die voortaan rouleren door de gemeente. 1 gaat bij de gezinnen langs en 1 bij de pakes en beppes, of oppassers. Door alle extra dingen ( zoals weetjes, vragen, puzzels, proefjes, recepten end.) hopen we dat er wat makkelijker word doorgepraat over het Bijbelverhaal. Deze eerste keer gingen de Samenleesbijbels naar fam G.H. Wijtsma en fam G. Teitsma. De kinderen kregen allemaal een doeboekje van de Samenleesbijbel mee. De schriftlezing werd in het fries gelezen door Nynke Tichelaar en uit de Bijbel in Gewone Taal  door Bart Sterrenburg. Ook werd er een getuigenis voorgelezen van mevr N. Dijkstra over hoe de Bijbel tot haar gesproken heeft. Ds. de Pee preekte over de liefde voor God en de liefde voor onze naaste. De collecte ging naar het NBG  voor prentenbijbels in China. 

Lees verder

Menorahdienst met the Freedomsingers

22-10-2017

Zondag 22 oktober was alweer de laatste Menorahdienst van dit jaar.

Gospelgroep the Freedomsingers verzorgden de gehele dienst.

Het thema was Geloof en een Hoop Liefde.

Een zeer gevarieerde dienst met zang, dans en verhaal.

De rode draad in het geheel was het verhaal van de drie bomen.

Door de liefde van God veranderd alles.

De 1e boom was mooi geworden

De 2e boom was sterk geworden

Bij de 3e boom moesten ze steeds weer aan God denken, aan de Liefde die God voor ons allemaal heeft.

1 van de kinderen zei na afloop van de dienst:  “sjoch, der hinget de lêste beam” daarmee bedoelde ze het kruis dat bij ons in de kerk hangt.

Na de dienst kon er nog even nagepraat worden onder het genot van een lekker bakje koffie.

Enkele reacties na de dienst waren:

Hartverwarmend
Gevarieerd programma
Voor herhaling vatbaar.

De eerste volgende Menorahdienst is op zondag 28 januari 2018 om 9.30 uur. Dit zal een hele speciale nieuwjaarsdienst worden.

Lees verder

Startzondag

17-09-2017

Op 17 sept was de jaarlijkse Startzondag. De dag begon met een kerkdienst geleid door Theun van der Velde. Het thema was Een Open Huis. Als kerk mogen we een open huis zijn voor alle mensen. Iedereen is welkom, maar ook ons eigen huis kunnen we openstellen voor anderen en de laatste stap is een open hart. Deel met anderen wat je gelooft. Een mooie opdracht voor het nieuwe seizoen. Een aantal gemeenteleden had de rest van het programma voorbereid. De jongste kinderen konden onder leiding van Germ Hein en Liesbeth knutselen over de schepping in de school. De oudere kinderen kregen de opdracht om aan de hand van de scheppingsdagen foto's te maken. Deze foto's werden later getoond op de beamer. Alle anderen werden verdeeld in groepen en gingen verschillende spellen langs. Van proeverij, sjoelen  tot een lied schrijven. Daarna volgde  een gezamenlijke bijbelquiz. De startzondag werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. We kunnen terugzien op een prachtige dag die we gezamenlijk met jong en oud mochten beleven.

Lees verder

Jubileumdienst Jan de Boer

10-09-2017

Zondag 10 september was de jubileumdienst van onze organist Jan L. de Boer. Een prachtige feestelijke dienst in een volle kerk. Jan L. de Boer was 50 jaar organist waarvan 20 jaar in onze kerk. 

De dienst werd geleid door N. Iedema. Hij prees de Boer  om zijn orgelspel, want Jan laat de mensen zingen. Ook deze avond werd er uit volle borst meegezongen bij het prachtige orgelspel.  De Boer ontving  van burgemeester Marga Waanders de Koninklijke onderscheiding en werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Tijdens de dienst kreeg de heer de Boer een grote foto op hout en een dinerbon aangeboden en zong de gemeente een speciaal voor De Boer geschreven lied op de melodie van het Heitelân. Dit lied werd op het orgel begeleid door Jaap Sake Heeringa.

Na de dienst was er gelegenheid om Jan de Boer te feliciteren.

 
 

Lees verder