Menorahdienst

Culinaire wandeltocht op zondag 16 juli vanuit de Nederlands Hervormde Kerk te Morra.

De Menorahcommissie, die de jaarlijkse campingdienst verzorgd, mocht om 11.00 uur ruim 130 personen welkom heetten met een welkomstdrankje. Geweldig dat zoveel mensen zich hadden opgegeven voor deze dienst. Na het zingen van enkele liederen en gebed werden  10 groepen op pad gestuurd. Op 10 verschillende plaatsen in Morra kon men terecht voor het proeven van verschillende gerechtjes van producten die werden gelinkt aan de Bijbel. Bij elke plek stond een lijst met daarin een Bijbeltekst betreffende de producten die werden gebruikt in het gerecht met een verklaring - uitleg - erbij wat door een persoon werd voorgelezen. Iedereen kon proeven o.a. van linzensoep, lamsvlees, dadelcake, vijgen etc. etc. Na afloop werd in de kerk weer een lied gezongen en eindigden we met een dankgebed. Al met al een heel bijzondere dienst waar iedereen van heeft genoten. De Menorahcommissie heeft hiervoor weer heel erg zijn best gedaan!!

​Voor iedereen die de heerlijke dadelcake ook eens wil bakken hieronder het recept:

 

Dadelcake 

Hiervoor hebt u nodig:

180 gr dadels

180 gr rietsuiker

180 gr cakemeel

150 gr boter

3 eieren

poedersuiker

( ev. 25 gr geschaafde amandelen)

Breng de dadels met 300 ml water aan de kook en kook ze dan 15 min.  op laag vuur tot de dadels uit elkaar vallen. Giet het water af.

Snijdt of hak de dadels in kleine stukjes of meng ze in een keukenmachine.

Doe de eieren en suiker in de kom en mix dit tot een luchtig mengsel dan kan het gesmolten boter erbij en daarna de cake mix. Aan het einde kunnen de dadels erbij. ( en eventueel de amandelen)

De cake moet 1 uur in de voorverwarmde oven, de eerste 30 minuten op 180 graden en daarna nog 30 min op 160 graden.

Bestrooi de cake met poedersuiker.